Как започна всичко


Преди около 10 години шеф Петър Янков скицира мечтания ресторант в своя тефтер. Той си представя снимки музиканти по стените, музикални инструменти, меки цветове и приятна обстановка, които придават усещане за комфорт и спокойствие. Всичко това е последвано от една скоростна кариера, където всяко ново предизвикателство се превръща в мечта.

Шеф Петър Янков е родом от Пловдив. Там той учи в техникум по обществено хранене. Започва да се реализира като готвач в хотел Тримонциум, където е редови готвач. Кариерата му продължава в ресторант Амстердам в Пловдив, а после и в два ресторанта, намиращи се в Лозенец. На тези места се изявява като е шеф готвач. Ресторант Петрус се ражда през 2014 г. По-интересното е, че идеята за него се появява около 12 години по-рано. Към днешна дата съществуват вече три ресторанта - един в София, който е основен и целогодишен, а другите два са в комплекс Оазис в Лозенец. Първоначалната идея е ресторантът да бъде с около 50-60 места. С развитието на идеята, обаче, се появяват шест тематични зали. Ключът към успешното развитие и на трите ресторанта се крие в качествената работа, постоянството и доброто обслужване.Нещо повече за нас


Yacht Club by Petrus е морският бриз на бранда. Ресторантът предлага на своите гости тематично меню, което идеално представя възможностите на шеф готвача и целия му персонал. Така всеки ще може да се наслади на добре приготвена вкусна и прясна морска храна, без притеснение за качеството на продуктите, защото ресторантът винаги залага на първокласни продукти, приготвени по нов и нетрадиционен начин. Само едно посещение в ресторанти Petru's не е достатъчно, защото е невъзможно да се условят всички малки детайли, които създават магичната обстановка... Заповядайте!

Свържете се с нас